Release – Cum sa te eliberezi de stres

Cuvantul „stres” provine din latina (stringere) si inseamna a strange. A fost introdus in stiinta de Hans Selye cu semnificatia de incordare. De atunci tot mai multi oameni sufera de stres.

In acest articol vei invata tehnica prin care poti sa te eliberezi de stres si chiar sa previi ori sa vindeci anumite boli din confortul casei tale fara sa platesti nimic. Totodata vei invata cum sa generezi o stare de bine chiar si in momentele in care lucrurile din jurul tau nu sunt bune.

Aceasta tehnica este inspirata din stiintile orientale si psihologie si nu este doar o simpla meditatie, ci mai degraba un set de exercitii fizice si mentale prin care putem sa generam o stare de bine si de relaxare in corpul nostru.

Aceasta metoda a stat la baza pregatirii si castigarii multor medalii olimpice in domeniul sportiv si are aplicatii practice pentru oricine isi doreste o stare de bine si de sanatate optima.

Zilnic prin gandurile, trairile si dorintele pe care le avem generam tensiune musculara care se pastreaza in anumite cantitati dupa trecerea acestora. Pentru a ne elibera de acest stres putem face exercitii de relaxare.

Asadar, sa incepem.

Primul pas consta in constientizarea tensiunilor musculare si realizarea unor exercitii fizice de intindere a musculaturii. Prin intinderi usoare si lente detensionam muschii la nivel profund.

Pornim de la cap spre picioare. Observa muschii care antreneaza buzele, maxilarul. Atunci cand ne enervam incordam aceste zone. Pentru a ii detensiona incearca sa casti.

Cand lucram la birou mai mult timp umerii tind sa se ridice si cand ii relaxam se coboara usor. Daca sunt tensionati, detensioneaza-i si trage-i usor pe spate.

Fa acest exercitiu lent, chiar foarte lent si observa cum se simte muschiul, nu-l forta, nu te stresa mai tare, altfel vei avea dureri mai mari decat cele actuale. Daca te simti prea agitat ori frustrat pentru acest tip de exercitiu, poti incerca ceva mai energic precum jogging.

Al doilea pas consta in a gasi o pozitie confortabila, in a inchide ochii si a privi pur si simplu fara sa-i deschizi. Mentine o concentrare usoara a atentiei timp de 3 minute.

Acest exercitiu era realizat si in templele egiptene de catre cei care doreau sa invete de la intelepti. Pentru a intra in templu era necesar sa se practice acest exercitiu timp de cateva saptamani. Abia apoi erau lasati sa intre.

La final deschide usor ochii, misca-te dupa cum iti este confortabil. Acum te poti intoarce la ceea ce ai de facut. Poti incerca aceasta tehnica dimineata inainte de lucru, in pauza de pranz ori seara inainte de culcare.

When you realease expectation, you are free to enjoy things for what they are, instead of what you think they should be.

Mandy Hale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s