Outsmart – Cum sa nu mai fii prost

Te-ai simtit si tu pana acum ca fraierul din curtea scolii, ca ultimul loser de care au profitat toti, ca luat de prost de un smecheras pe care n-ai da nici doi bani. Atunci hai sa-ti spun un mic secret: nu esti singurul. Uite cum am fost eu prost pana acum si ce am invatat.

Am avut o perioada incredibil de lunga in care am fost mult prea dragut, in care am crezut ca daca vreau binele altuia si sa fac bine ajung in cele din urma la un rezultat ok. Asa ai auzit si tu, nu? La mine n-a fost asa. Dupa multe fapte bune nu s-a invartit Pamantul altfel pentru mine, n-a picat nimic din cer si n-a venit nici un ingeras sa-mi indeplineasca 3 dorinte. Dupa multa daruire nu s-a intamplat decat un lucru: am inceput sa reflectez, sa ma gandesc.

Eram contrariat. Desi credeam ca fac ceea ce e bine, nu primeam ceea ce imi doream, dar mergeam mai departe pentru ca atunci cand fac bine ma simt bun si asta imi place. Eram dispus oricand sa dau o mana de ajutor chiar si nesolicitata doar ca sa ma simt om bun, eram dispus chiar si sa sufar daca suferinta era indulcita de emotia de „om bun”.

Placerea de „om bun” imi era cumva de ajuns, numai ca aveam si o nemultumire. Mereu erau lucruri pe care mi le doream si ceilalti nu se ingramadeau sa mi le ofere asa cum eram eu dispus sa o fac pentru ei.

Asa ca dupa mult prea mult timp am renuntat sa mai fiu prost. Am renuntat sa mai astept ca ceilalti sa-mi intoarca bunatatea pe care o daruiam. Ei nu o vor intoarce la fel niciodata. Pentru ca nu sunt prosti :)). Exagerez de dragul umorului, dar ramai cu mine pentru ca vei invata ceva important. Cand am realizat ca asteptarile mele sunt nerealiste mi-am dat seama ca singura persoana care imi poate oferi ceea ce vreau sunt … tobe..tobe…tobe…EU.

Asta nu ma facut mai rau, ci o idee mai destept. In continuare imi place sa iubesc si sa am grija de persoanele dragi, dar acum am grija si de mine. Acum nu vad cum pot fi fericit fara sa am grija de mine. Nu exclud faptul ca e posibil sa fie oameni care prefera sa traiasca astfel. Daca renunti de tot la tine si la dorintele tale si iti asumi sa traiesti viata daruind, e ok, dar daca exista o retinere undeva, atunci nu esti pe drumul cel bun. Concluzia mea este sa fii bun, dar sa fii bun mai intai cu tine.

The more you love yourself, the less nonsense you’ll tolerate.

Anonim

Sunt curios cum ai fost tu prost pana acum si ce ai invatat din asta? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s