Atitudini

DEZVOLTAREA PERSONALA FUNCTIONEAZA SAU E DOAR ABUREALA?

Pentru a intelege daca dezvoltarea personala functioneaza pe bune sau nu, trebuie sa pornim de la atitudine. Cred ca ai auzit expresii precum: “atitudinea este totul”, “cu atitudinea asta nu ajungi nicaieri”  sau “nimic nu-i poate ajuta pe cei cu o atitudine gresita”. Ceea ce ne spune ca atitudinea este importanta, insa…

CE ESTE ATITUDINEA?

Atitudinea este ca si carma unui vapor atunci cand o rotesti, ea schimba traiectoria vietii tale, la inceput modificarile sunt aproape neobservabile, insa in timp sunt semnificative.

In esenta, atitudinea este o judecata de valoare adica modul in care tu consideri un anumit lucru din viata ta. Ea apare mereu in relatie cu altceva. Desi pare banala pentru ca noi avem tot felul de pareri despre orice, ea este foarte, foarte, foarte importanta, subliniez… foarte importanta.

Ea ne determina emotiile apoi emotiile determina comportamentul apoi comportamentul determina rezultatele din viata noastra.

In concluzie rezultatele, emotiile si comportamentul nostru depind si sunt determinate intr-o anumita masura de atitudinea noastra. Nu cred ca este practic sa stai si sa analizezi toate atitudinile din viata ta pentru ca sunt extrem de multe.

Ceea ce poti face este sa analizezi situatiile problema in sensul de a identifica atitudinile, emotiile, comportamentele si rezultatele dintr-un anumit context al vietii tale.

Practic ..asa incepe dezvoltarea personala. Si asta fac si eu la coaching, te ajut sa iti identifici dorintele si lucrurile importante pentru tine, sa le operationalizezi, sa faci un plan pentru realizarea lor si atunci cand nu merge treaba, sa schimbi carma intr-un sens favorabil pentru a ajunge la destinatia dorita.

Am facut un grup “Learning by living” unde putem discuta ce anume te intereseaza din ceea ce am de spus astfel incat ceea ce scriu sa fie relevant pentru tine. Poti da join aici : https://www.facebook.com/groups/2412874355663287/?ref=bookmarks

Acum lucrez la un curs online de life skills sau competente de viata. O sa fie ceva super personalizat, orientat spre rezultate concrete, inovativ si diferit de ceea ce exista momentan pe piata din Romania. Stay tuned pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s